We kunnen de warme lente en zomerdagen bijna proeven…bijna! Lange avonden buitenzitten met vrienden, genieten van een glas rosé op een terrasje in de zon, bbq’en in het park en misschien wel het leukste van allemaal: een leuk feest organiseren!

Of het nu een verjaardagsfeestje is, een trouw of gewoonweg het vieren van de zomer: de opeenstapeling van danspartijen komt eraan! Tijd om memorabele momenten te creëren die je niet snel zal vergeten. Wat alle feestjes steeds dat tikkeltje extra feestelijkheid geeft, is een photobooth. Maar hoe kan je nu de beste photobooth huren voor op jouw feestje? Wij zochten het voor jullie uit!

Hier zijn 5 tips die je helpen bij het kiezen van de perfecte photobooth:

1. Op elk potje past een dekseltje

Wanneer je browset tussen alle verschillende photobooths die beschikbaar zijn in de onbegrensde wereld van het internet, moet je jezelf 1 belangrijke vraag stellen: wat voor photobooth wil ik voor mijn specifieke feestje? Is het een classy tuinfeest of eerder een dikke party? Wil ik chique of eerder stoer? Moet de photobooth deel uitmaken van de algehele decoratie?

Zodra je weet welk type photobooth het beste bij het concept van jouw feestje past, kan je gerichter beginnen zoeken. Hou er zeker rekening mee dat je genoeg plek hebt om een photobooth te zetten! Is je living/terras/feestzaal wat krap? Huur dan een kleinere photobooth!

2. Let it shine! Maar niet té veel…

Oké. Je hebt de photobooth goed op tijd besteld, de dag van je feestje is aangebroken en de photobooth wordt geleverd. Waar laat je hem installeren? Iedereen houdt van een photobooth, dus zet het pronkstuk van je feestje zeker en vast ergens waar iedereen het meteen ziet staan.

Maar vergis je niet, sommige van je gasten zullen zich wat comfortabeler voelen om foto’s te nemen als ze ook een licht gevoel van privacy hebben. Zet het dus niet in het midden van de dansvloer, maar eerder ergens aan de zijkant of creëer er zelf een speciaal plekje voor. Houd er rekening mee dat er voldoende licht aanwezig is!

3. Money, money, money… does it smell funny?

Wauw, je surft op het web en komt een ongelooflijk goedkope photobooth tegen. Té mooi om waar te zijn! Hangt daar een geurtje aan…?

Wees voorzichtig met wat je bestelt. 
Vergelijk de prijs met concurrenten om te zien of de aangeboden deal wel geloofwaardig is. Denk je dat het wel eens zou kunnen kloppen? Fijn! Zoek dan toch nog even uit wat er allemaal is inbegrepen in die magische prijs. Is de booth met begeleiding of niet? Zijn er bijkomende verborgen kosten? We denken aan transportkosten, of er een limiet staat op het aantal fotoprints, hoeveel uren je de photobooth kan huren, enzovoort.

4. The full package

Een mooie photobooth? Zeer belangrijk! Maar zijn de foto’s die eruit tevoorschijn worden getoverd even mooi? Wat voor camera heeft de photobooth? Is er een flits ingebouwd? Zijn de fotostrookjes mooi versierd? Of nog beter: kan je de fotostrookjes personaliseren? Als je deze info niet duidelijk op de website terug vindt, aarzel dan niet om een mailtje te sturen met al je vragen!

5. De niet te onderschatten laatste tip!

We haten het allemaal… maar een verwittigd feestvierder is er 10 waard… Lees de Algemene Voorwaarden! Ploeter even door die saaie kost heen en dan kan je met een gerust hart aan je feestje beginnen. Zorg dat je weet wie je moet bellen als er iets misgaat met de photobooth en wat de regels daaromtrent zijn. 

Goede afpraken, maken altijd goede vrienden!

Ziezo, dat was het! Met behulp van deze vijf tips, vind je ongetwijfeld de perfecte photobooth. Succes!